Et eple er ikke et eple
Ulike sorter, og ulike pressemetoder, gir mange og unike smaksopplevelser
Ulike sorter, og ulike pressemetoder, gir mange og unike smaksopplevelser
En av hovedsortene i Norge. Kommer både som rød Aroma og vanlig Aroma som vi sier her. Vanlig Aroma får en gul-grønn grunnfarge og tydelig parti med rødspragling på ene siden, mens den røde Aromaen selvsagt er rød. Har svært lang brukstid og holder fint på lager ut året. Fungerer meget bra som eplemost. Plukkes fra 5.-8. oktober.
En ny eplesort for oss som viser seg å være et interessant bekjentskap. Den har form som et Summerred eple, men har en gulaktig grunnfarge med rødspettet dekkfarge. Vi har prøvd den som eplemost og den sprengte smaksskalaen her på bruket, så følg med på fortsettelsen. Høstes fra15.-18. september.
Gul-grønn grunnfarge med en lysere rød dekkfarge og et fast og fint fruktkjøtt som gir en rund og mild smak. Vi bruker ofte Discovery sammen med Summerred i eplemost for å gi en rundere ettersmak. Plukkes her fra 8.-12. september.
Gul Gravenstein har alltid vært en del av norsk epleproduksjon, selv om den ikke lenger finnes i den ordinære omsetningen av epler i Norge. For oss epleprodusenter er Gravenstein et must! Det blir ikke Jul uten lukten av Gravenstein i stua.Et godt Gul Gravenstein skal ha 20 grader C i 3 døgn før den spises. Da får den riktig gulfarge.Plukkes i starten av oktober.
Et rødt eple med gul-grønne spiler rundt hele eplet. Blir gjerne store og er svært saftig med fast fruktkjøtt. Lang holdbarhet, brukes til mateple, spiseeple og eplemost. Plukkes gjerne rett etter Summerred siste del av september.
Rød dekkfarge med en gul/grønn grunnfarge , et lavere syreinnhold og høyere sukkerinnhold enn andre tidligsorter. Har først et fast og syrlig fruktkjøtt, senere mere mjølent. Fungerer fint både som spiseeple og til eplemost. Plukkes fra 15.–20. august
Rødspraglete og kantete eple med en svært fyldig og god smak. Stor forskjell i modningstid innad på samme tre, passer derfor godt i en hage som skal gi epler til egen gårdsbutikk. Forholdsvis god lagringsevne. Plukkes fra 8.-12. september.
Vi har noen trær med Katja fordi det er en god pollensort. Den har en heldekkende fin rødfarge med et fast fruktkjøtt. Plukkes fra 12.-15. september.
Mørk rød i fargen og lyst fruktkjøtt. Høstes sammen med Aroma i oktober.
En hovedsort hos oss. Det meste av eplet får en dyp fin rødfarge og fruktkjøttet kan ofte bli rødlig i ytterkant. Summerred kan bli presentert for tidlig i butikk mener vi, eplet uvikler seg og får en fantastisk smak etter noen dager på lager. Eplemost med Summerred fungerer fint som drikke til mat, fordi den gir en lett syrlig smak uten for mye ettersmak. Vi blander inn Åkerø eller Discovery når vi vil ha en mer fyldig blandingsmost. Plukkes fra 15-18 september og har lang brukstid, gjerne ut hele november.
Det eple som først blir modent. Mørke rød dekkfarge, lyst og fast fruktkjøtt og fin sødme til å være sommereple. Plukkes gjerne fra 12.-15. august og har forholdsvis kort brukstid.
Gode, gamle Åkerø trenger nok ingen ekstra presentasjon. Plukkes her i slutten av september.
Ser ut som gamle Åkerø, men har en mørkere rødfarge på ene siden. Den er fast og fin i fruktkjøttet og plukkes i midten av september.
Eden er en ny eplesort i Norge, og vi fikk denne sorten høsten 2022. Grunnfargen er gyllen gul, med rødspraglet farge der sollyset har stått på. Svært god lagringsevne. Høstetid i vårt område er i slutten av september.
Fryd er en ny eplesort her på Aske. Eplet har en dyp rød farge og en glatt og rund form. Nykommeren har vakt stor begeistring og har svært god lagring utover vinteren. Høstes i november.
Et sent vintereple som begynner å bli godt kjent her til lands. Eplebonden tror Rubinstep vil bli et foretrukket eple til jul for mange. Høstes i november.
Vi dyrker 5 forskjellige plommesorter: Opal, Avalon, Excalibur, Reeves og Victoria. Selges til friskkonsum. Vi fryser også inn plommer for senere å lage en plommedrikk. Opal plukkes fra rundt 25. august og plukkingen avsluttes med Victoria i slutten av september.
Vi tilbyr ferske bær i sesong, og et et utvalg av gårdsprodusert saft med våre ulike bærsorter..
Sommeren 2021 plantet vi bringebær, stikkelsbær, rips, moreller og kirsebær. Vi ønsker å produsere saft fra forskjellige bærsorter, men også lage gode blandingsprodukter med eplemost. Bærene blir frosset ned rett etter plukking for senere å bli tint opp før pressing. Dette gir et bedre saftutbytte og et lavere behov for sukker. Vi vil også selge nyplukket og frosne bær i gårdsutsalget.
En av hovedsortene i Norge. Kommer både som rød Aroma og vanlig Aroma som vi sier her. Vanlig Aroma får en gul-grønn grunnfarge og tydelig parti med rødspragling på ene siden, mens den røde Aromaen selvsagt er rød. Har svært lang brukstid og holder fint på lager ut året. Fungerer meget bra som eplemost. Plukkes fra 5.-8. oktober.
En ny eplesort for oss som viser seg å være et interessant bekjentskap. Den har form som et Summerred eple, men har en gulaktig grunnfarge med rødspettet dekkfarge. Vi har prøvd den som eplemost og den sprengte smaksskalaen her på bruket, så følg med på fortsettelsen. Høstes fra15.-18. september.
Gul-grønn grunnfarge med en lysere rød dekkfarge og et fast og fint fruktkjøtt som gir en rund og mild smak. Vi bruker ofte Discovery sammen med Summerred i eplemost for å gi en rundere ettersmak. Plukkes her fra 8.-12. september.
Gul Gravenstein har alltid vært en del av norsk epleproduksjon, selv om den ikke lenger finnes i den ordinære omsetningen av epler i Norge. For oss epleprodusenter er Gravenstein et must! Det blir ikke Jul uten lukten av Gravenstein i stua. Et godt Gul Gravenstein skal ha 20 grader C i 3 døgn før den spises. Da får den riktig gulfarge. Plukkes i starten av oktober.
Et rødt eple med gul-grønne spiler rundt hele eplet. Blir gjerne store og er svært saftig med fast fruktkjøtt. Lang holdbarhet, brukes til mateple, spiseeple og eplemost. Plukkes gjerne rett etter Summerred siste del av september.
Rød dekkfarge med en gul/grønn grunnfarge , et lavere syreinnhold og høyere sukkerinnhold enn andre tidligsorter. Har først et fast og syrlig fruktkjøtt, senere mere mjølent. Fungerer fint både som spiseeple og til eplemost. Plukkes fra 15.–20. august
Rødspraglete og kantete eple med en svært fyldig og god smak. Stor forskjell i modningstid innad på samme tre, passer derfor godt i en hage som skal gi epler til egen gårdsbutikk. Forholdsvis god lagringsevne. Plukkes fra 8.-12. september.
Vi har noen trær med Katja fordi det er en god pollensort. Den har en heldekkende fin rødfarge med et fast fruktkjøtt. Plukkes fra 12.-15. september.
Mørk rød i fargen og lyst fruktkjøtt. Høstes sammen med Aroma i oktober.
En hovedsort hos oss. Det meste av eplet får en dyp fin rødfarge og fruktkjøttet kan ofte bli rødlig i ytterkant. Summerred kan bli presentert for tidlig i butikk mener vi, eplet uvikler seg og får en fantastisk smak etter noen dager på lager. Eplemost med Summerred fungerer fint som drikke til mat, fordi den gir en lett syrlig smak uten for mye ettersmak. Vi blander inn Åkerø eller Discovery når vi vil ha en mer fyldig blandingsmost. Plukkes fra 15-18 september og har lang brukstid, gjerne ut hele november.
Det eple som først blir modent. Mørke rød dekkfarge, lyst og fast fruktkjøtt og fin sødme til å være sommereple. Plukkes gjerne fra 12.-15. august og har forholdsvis kort brukstid.
Gode, gamle Åkerø trenger nok ingen ekstra presentasjon. Plukkes her i slutten av september.
Ser ut som gamle Åkerø, men har en mørkere rødfarge på ene siden. Den er fast og fin i fruktkjøttet og plukkes i midten av september.
Eden er en ny eplesort i Norge, og vi fikk denne sorten høsten 2022. Grunnfargen er gyllen gul, med rødspraglet farge der sollyset har stått på. Svært god lagringsevne. Høstetid i vårt område er i slutten av september.
Fryd er en ny eplesort her på Aske. Eplet har en dyp rød farge og en glatt og rund form. Nykommeren har vakt stor begeistring og har svært god lagring utover vinteren. Høstes i november.
Et sent vintereple som begynner å bli godt kjent her til lands. Eplebonden tror Rubinstep vil bli et foretrukket eple til jul for mange. Høstes i november.
Vi dyrker 5 forskjellige plommesorter: Opal, Avalon, Excalibur, Reeves og Victoria. Selges til friskkonsum. Vi fryser også inn plommer for senere å lage en plommedrikk. Opal plukkes fra rundt 25. august og plukkingen avsluttes med Victoria i slutten av september.
Vi tilbyr ferske bær i sesong, og et et utvalg av gårdsprodusert saft med våre ulike bærsorter..
Sommeren 2021 plantet vi bringebær, stikkelsbær, rips, moreller og kirsebær. Vi ønsker å produsere saft fra forskjellige bærsorter, men også lage gode blandingsprodukter med eplemost. Bærene blir frosset ned rett etter plukking for senere å bli tint opp før pressing. Dette gir et bedre saftutbytte og et lavere behov for sukker. Vi vil også selge nyplukket og frosne bær i gårdsutsalget.